KÖSZÖNTJÜK SZABADKÁN

A SZECESSZIÓ, A TÖBB ÉVTIZEDES NYUGATI OSTORFÁK ÉS A KIVÁLÓ VENDÉGLÁTÓK VÁROSÁBAN

RÓLUNK » SZABADKÁRÓL

Köszöntjük Szabadkán, Vajdaság egyik legszebb városában, amely Magyarország és Szerbia országhatárától mindössze 10 km-re található, Belgrádtól Szabadkáig pedig 2 óra utazás szükséges. Szabadka a Vajdaság ezen multikulturális szellemiséggel ékes, európai bájt sugárzó részének kulturális központja. Ideális hely egy hosszabb hétvégére, kirándulásra vagy pihenésre, ahol kipihenheti a hétköznapok fáradalmait.

Szabadka nyugodt légköréről, vendégszerető házigazdáiról, jó ételeiről és minőségi borairól ismert, mivel ez a város Szerbia kilenc borútjának egyike. Szabadkán egész évben színes kulturális élet zajlik, valamint számos tevékenységet kínál a Palicsi-tó körül, a lóistállókban, tanyákban, erdőkben és vadászterületeken.

 

A SZECESSZIÓ VÁROSA

Fedezze fel a csodálatos szecessziós építészetet, amelyet ez a város büszkén kínál. Körülbelül 100 épület áll az Ön rendelkezésére, köztük a csodálatos Városháza, Európa második legnagyobb Zsinagógája, a Szabadkai Kereskedelmi Bankpalota és mások. Ezek az épületek a város központjában találhatók, és csak néhány percnyi sétára vannak Artist Hotelünktől.

Ne hagyja ki Szabadka főterét a Nemzeti Színház épületével, a Ferences templomot, a Dömötör Miksa – palotát (városi múzeum épülete), a gimnáziumot, a székesegyházat, a Raichle-palotát, az Ortodox templomot, a Szabadkai Kortárs Galériát, a Fasizmus elesett harcosainak és áldozatainak emlékművét.

Szabadkától 8 kilométerre keletre található a Palics nevű tó és egy azonos nevű falu. Palics egész évben gazdasag tartalommal kínál valami újat és egyedit. A 20. század eleji rendkívüli épületek (Víztorony, Nagyterasz, Női Strand és Zenepavilon), a gyönyörű Nagy Park, a felismerhető tó, a csend és nyugalom teszi Palicsot a pihenés és az élvezet ideális helyszínévé.

Loading...