DOBRODOŠLI U SUBOTICU

Grad secesije, višedecenijskih bođoša i divnih domaćina

Naslovna » O Subotici

Dobrodošli u Suboticu, u jedan od najlepših gradova Vojvodine koji se nalazi na samo 10 kilometara od granice Srbije sa Mađarskom i na 2 sata vožnje od Beograda. Subotica je kulturni centar ovog dela Vojvodine koji krasi multikulturalni duh i koji odiše evropskim šarmom. Idealno je mesto za vaš produženi vikend, izlet ili odmor, u kojoj ćete naći predah od svakodnevice.

Subotica je poznata po svojoj opuštenoj atmosferi, gostoljubivim domaćinima, dobroj hrani i kvalitetnim vinima jer ovaj grad predstavlja jedan od devet vinskih puteva Srbije. Nudi živopisan kulturni život tokom cele godine kao i mnogobrojne aktivnosti oko Palićkog jezera, na ergelama, salašima, u šumama i lovištima.

GRAD SECESIJE

Istražite velelepnu arhitekturu secesije koju ovaj grad nudi sa ponosom. Na raspolaganju vam je oko 100 objekata među kojima su velelepna Gradska kuća, Sinagoga druga po veličini u Evropi, Palata subotičke trgovačke banke i druge. Ovi objekti se nalaze u gradskom jezgru i na samo nekoliko minuta hoda od našeg hotela Artist.

Ne propustite ni glavni trg Subotice sa zgradom Narodnog pozorišta, Franjevačku crkvu, Palatu Mikše Demetera (zgrada gradskog muzeja), Gimnaziju, Katedralu, Rajhlovu palatu, Pravoslavnu crkvu, Savremenu galeriju Subotice, Spomenik palim borcima i žrtvama fašizma.

Palić, jezero i naselje sa istim imenom, nalazi se 8 kilometara istočno od Subotice. Palić vam uvek nudi nešto novo i neponovljivo, sa bogatim sadržajima tokom svake sezone. Izvanredni objekti sa početka 20. veka (Vodotoranj, Velika terasa, Ženski štrand i Muzički paviljon), prelep Veliki park, prepoznatljivo jezero, mir i tišina, čine Palić idealnim prostorom za odmor i uživanje.

Loading...